Skippa preloader

Söderängsstigen 18

Stora Timrarön

GRUNDFAKTA

 Se på karta  Alla bilder

BESKRIVNING

Nyproducerat på på Stora timrarö
Välkommen till ett nyproducerat boende på populära Timrarön, här njuter man av ett ostört läge på ön med sjöutsikt och vackra solnedgångar. Byggnaderna är uppförda under 2017 och man har chansen att bli den första som flyttar in. Huvudbyggnaden om 74kvm består av ett stort vardagsrum i öppen planlösning mot det platsbyggda köket som håller hög standard, tre effektiva sovrum, hall och ett rymligt badrum med tvättpelare. Stora glaspartier ser till att man får gott om ljusinsläpp.
Anpassat för att installera kamin.
Gästhuset på 20kvm har ett allrum samt badrum med wc och dusch. Båda byggnaderna omgest av en fantastisk altan som smälter in fint med byggnaderna och har plats för stora sällskap.

DOKUMENT OCH LÄNKAR



LÄGENHET
 • Upplåtelseform: 1-familjs friliggande villa
 • Ekonomi: Begärt pris: 3 495 000 kr Acceptpris
 • Driftskostnad: 12 500 kr /år
 • Driftskostnad, varav: El: 4 000 kr, Försäkring: 2 500 kr, Beräknat antal pers: 4
BYGGNAD
 • Byggnadstyp: 1-plansvilla
 • Byggnadsår: 2017
 • Uppvärmning: Direkt El
 • Energideklaration: 3-glas
NÄROMRÅDE
 • Allmänt: Välkommen ut till den vackra skärgårdsön Stora Timrarö i Stockholms norra skärgård. Ön är den största ön i Furusundsleden och mäter cirka 1,5 x 0,6 km och höjer sig 48 meter över havsytan. Den bilfria ön är naturskön med varierande växtlighet, klippor och stränder samt närhet till vatten. Ön är perfekt belägen med endast 5 minuters egen båtresa från fastlandet i närheten av Åkersberga (30-40 minuters bilfärd från Stockholm). De större hamnarna ligger i Dyvik och Skeppsdal i Österåkers kommun. Blidösundsbolaget kör färjetrafik under säsong, från Strömkajen under helger. Waxholmsbolaget trafikerar även ön med fast färjetrafik. Se waxholmsbolaget.se för mer information.
  Efter att detaljplanen antogs 1953 med mycket generösa byggrätter på tomterna, så började så småningom den sydvästra delen av ön exploateras med ca 40 stycken sommarstugetomter. Byggrätten innebar en huvudbyggnad på ca 75 kvm samt en komplementbyggnad på 40 kvm. I dag finns det även möjligheter att bygga till en friggebod på tomten på 15 kvm. På denna sydvästra sida finner man även bryggan där färjorna anländer.

  Nu är tiden mogen för att förädla den ensliga nordöstra sidan av ön och under de två gångna åren har Timrarö AB satsat storskaligt genom att anlägga vägar, dragit el samt grävt ner ett vatten och avloppssystem. Ett fullskaligt modernt reningsverk är även inköpt och driftsatt. Tidigare så saknades framkomlighet på stora delar av ön, men efter en varsam men omfattande gallring på den nordöstra sidan återfinner man en ljus miljö med god framkomlighet. Unikt på ön är att innan sommaren 2012 anslöt sig statliga Roslagsvatten kommunalt vatten till Stora Timrarö.
  Timrarö AB har både tecknat avtal med Roslagsvatten samt färdigställt anslutningen. Detta är helt unikt för boende i skärgården och innebär både en kvalitets- samt värdeökning på samtliga fastigheter på ön.
 • Kommunikation: Stora Timrarön är en populär skärgårdsö i norra Saxarfjärden och allt man önskar och behöver finns nära. Från båtplatsen på fastlandet är man snabbt ute på ön. Vill man åka reguljärtrafik trafikerar W-bolaget ön året runt. Resan går från Strömkajen vidare till Skeppsbron, Hasseludden, Gåshaga, Vaxholm och Stora Timrarön. Resan från Strömkajen tar cirka en timma. Vill man finns även möjlighet att åka ut under årets alla tider då huset håller åretrunt standard.
  Till W-bryggan tar promenaden cirka 10 minuter och vid strandkant, en kort promenad bort från tomten finns en gemensam brygga och här finns båtplats som ingår i köpet.
 • Närservice: På öns södra del finner man vackra Värdshusviken. Området, som ligger ostört från övriga privata tomter, ligger i rakt söderläge med vidsträckt sjöutsikt.
  De kommande åren kommer området att varsamt utvecklas med bl a en småbåtshamn. Den övergripande tanken är att Värdshusviken skall bli öns naturliga mötesplats med en trevlig sommarrestaurang samt skärgårdshandel och hembageri. Detta i kombination med hamnens lättillgängliga båtplatser för eget bruk samt gästplatser för vänner och bekanta.

  Vi på Timrarö AB för per dagens datum samtal med flertalet restauratörer, allt för att göra livet på ön lättare och trevligare, mer levande och tillgänglig. Inte bara för de boende på ön utan även för besökande från intilliggande öar. Angränsande till Värdshusviken finner man även Badviken där Stora Timrarös gemensamma badplats återfinns med liten sandstrand och brygganläggning.

  Med egen båt finns mycket att upptäcka i närheten. Kanske Linanäs på Ljusterö med sin trevliga krog. Dyvik med båtmack och sommarhandel.
  Grinda med sitt Värdshus samt Vaxholm för att nämna några.